Афиш на артиста
В прастария град на нетрайната слава,
всъщност сцена във вечен театър –
афиш избелял, към кьошето Забрава,
замете безстрастният вятър.
В афиша, стандартно... Портрет на артиста,
две нищо незначещи дати,
слова захаросани (шаблон полуистини)
от отсрамили съвест приятели.
Артистът... Той бе на малцина известен;
На нож с режисьори, суфльори –
импровизираше често (талантлив, ту посредствен),
но винаги искрен във ролите.
Проходи начално със Скитник, Отшелник.
До края си помнен с Плебея пред страдащи.
Отказваше роли – Дребнав и Скъперник,
дори и престижните – Съдник, Наказващ.
Игра Дон Жуан (по странен сценарий),
бе и Хамлет, но с други въпроси...
Провали се в едничката роля (натрапена).
В пиеса Любов, да е Просякът.
4.10.2016
© Людмил Нешев Всички права запазени
Многоцветна, мъничко е изнудващо това твое съжаление, по повод възредките ми публикации. Дължи се единствено на моя мързел. Поемам ангажимент, лично към теб, да публикувам нещичко в близките дни. Дано то да е качествен отговор на твои очаквания, а не разочарование!