Ах, моя, неповторна младост,
където, като мъж узрях!
Остана ти- за моя радост,
алибито за всеки грях.
Сега с години щом пораснах,
а ти поемаш таз вина,
във старостта си аз надраснах
глада за земната жена.
© Никола Апостолов Всички права запазени