25.01.2013 г., 7:48 ч.  

Без избор 

  Поезия » Друга
502 0 0

Търсиш "защо" и "как".

Губиш от свойта вечност.

Неусетно превръщаш в прах

искрите си.

Далечно цвете на морски бряг,

хвърлено върху пясъка;

с пръсти рови в теб вечерняк;

палва проблясъци.

Имаш своя космичен код,

искрозаложен,

да поддържаш следващ живот

до невъзможност.

 

 

Публикувано във: 

© e-Lit.info Сайт за литература, 2021

 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??