На дъщеря ми.
Едничката ми малка дъщеря
порасна до голямото си утре.
Превърната от късче голота
във болка, от която да се пръсне
любящото ми майчино сърце,
което ветровете с нея гони -
от детството невинно, любовта,
откраднати крила и ореоли,
до влагата в очите на дете,
до глухите, смълчани обещания,
до късче дъх от счупено парче
доверие... и неми пререкания.
В душата ми ще зейне пустота,
от утре още повече ще липсва...
(Отива си от майката – дете),
което неусетно ще присъства
в минутите на краткия ми сън,
в пределите на всяка моя мисъл,
която от тревожност ще крещи,
а после ще е тъй безкрайно тиха.
Отива си - най-ценното от мен -
Момичето ми - малко бяло птиче,
което ще лети и без криле...
защото ще умее да обича.
© Кремена Стоева Всички права запазени