Безсилие
Безсилие кога усещаш?
И как въжможно е това
безсилие така да те поглъща,
че да нямаш право на слова.
Безсилието как се ражда?
И как сломява те така,
че заключен пак оставаш
в плен на собствената си тъга.
С безсилието как се бориш?
А има ли въобще борба?
Или те изпива безпощадно
и те поваля на суровата земя.
Безсилието дали мога да посоча?
”Хей, ти, виновник за това,
че облакът над мен от смях бе, цветен,
а пепел е сега.”
© Адриана Всички права запазени