От джип генералски надниква
едра банкянска тиква.
Нейното време вече настана.
Само тя остана във бостана.
От съседната градина
Волен си замина.
Яне, Костов, други зеленчуци -
картофи, репи, луци,
оставиха тиквата самотна.
До бостана обран се тя докопна.
Картофи, месо, домати -
всичките в дюнера ги прати.
С пъпеша ще се прегърне
и във тиквеник ще се превърне.
© Георги Всички права запазени