Мълчание в бяло,
мълчание и тайна една,
полегнали в докосването едва
на нощта и деня.
Мълчание гордо
и разминаване със нежността,
родена в мига на отдаването
на порива и слабостта.
Мълчание мъдро,
пристигнало със есента,
застинало - самотно и гордо
при спомена за младостта.
Толкова натрупани мълчания,
застинали в очите ни,
разкъсващи в мига на раздялата!
... Да ги разровим ли?...
© Ваня Василева Всички права запазени