15.02.2014 г., 19:54 ч.

******** 

  Поезия » Философска
447 0 0

Ще си тръгна от този живот  неразбрана 

и несрещнала своята сродна душа -

този израз оказа се фата моргана,

който всеки преследва на тази земя...

 

Самотата превърнах в свой най-верен съюзник,

във приятел и брат, във опора и рамо,

на което проливах горчивите сълзи

от поредната рана... и не само...

 

В сивотата на глухо безвремие

аз издигах във себе си стена до стена,

да предпазя поне малко в това пошло съвремие

тази толкова пеперудена своя душа...

 

И ето - на своя живот преплувах реката -

по средата съм, а сърцето е празно... 

Да, стрелите горчиви отблъсва стената,

но отвън плаче моето щастие жално...

 

Крача в дните безкрайни на своите делници

със измръзнали пръсти, с осланени крила...

Някъде там мечтите ми пленници

чакат своя спасител в нощта...

© Анета Русева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??