14.05.2014 г., 21:34 ч.

Черна пръст 

  Поезия » Друга
569 0 1

Стиснала съм карамфила здраво във ръката,

не смея да вдигна поглед от калната земя,

сълза по бузата се стича бавно,

мъката по теб нараства, дядо!

 

И спомням си за детството щастливо,

и спомням си гласа ти аз,

и спомням си как чакаше прегръдка на вратата

от внуците, пристигнали в уречения час.

 

Сега те няма, не ме е срам - ще плача...

за теб, за баба, за къщата, за нас.

Със шепата загребвам, стискам здраво

и хвърлям върху тебе черна пръст...

 

Последно "сбогом" аз ти казвам явно,

но не е за последно да чуеш моя глас...

ще ти повтарям колко много те обичам,

колко ще ми липсваш и в сетния ми час!

© Гергана Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??