Как да ви обичам - пуритани?
Как да ви приема в този вакум... от шаблони.
Как да ви харесвам като сте умрели в душите си?
Как да ви целуна - скрити егоисти?
Човека в сянка съм за вас!
Тапицер съм на душите ви студени!
Аз съм този, който дебне грешниците!
И разпъва ги на кръст!
Съдбата дебне от килера!
Пише си в тефтерче!
Греховете ви брои на пръсти!
Не ме обичайте!
Даже ме мразете!
Човека в сянка вижда всичко!
Човека в сянка е - безличен!
Но ръката му отдава
всеки му дължимото.
© Христо Манчев Всички права запазени