Загубих същността си.
Превих се. Огънах се.
Смирена вече ходя.
В неистинския нов свят се уча да проходя.
Неистински нов свят?!
Да. За него за любов не мога да говоря.
Той е вследствие на един любовен преврат,
на социален гнет.
И двата критерия са част от един плет.
Плет, в който си като проклет.
Човек може би би могъл да се справи
с тези на пръв поглед преодолими нрави.
Но този номадизъм,
това непостоянство...
Не позволява да създадеш здраво братство.
Корените на приятелството са все по-къси.
Почвата е все по-ненапоена,
а аз съм все така смирена.
Това си е чист нихилизъм.
Модерно е да плуваш в егоизъм.
Ценности вече няма.
Семействата са кауза пропиляна.
Аз се чувствам толкова обезпокоена.
Това ли е животът, който ще трябва да подема?
© Deya Всички права запазени