Делфините с очите си засмени,
проправят своя път към хоризонта.
Обяздили вълните несломени,
завръщат се с осанката си горда.
Делфините не вярват на заблуди
и с танц ни срещат, изигран без грешка.
Нептун безкрайно много се потруди,
създаде ги с душа – досущ човешка.
Делфините изпълват ни с надежда,
обгръщаща със топлина сърцата.
Безбрежното море в тях се оглежда –
родени, за да следват свободата!
© Данаил Таков Всички права запазени