12.08.2021 г., 10:19 ч.

До реката 

  Поезия » Пейзажна
236 2 1

Седнах близо до реката,
а увиснала върба
клончетата във водата
мие ги за хладина.

 

През надвесените клони
в ромолящата вода
се оглежда небосклонът,
слязъл ниско до брега.

 

А тревицата край мене
свежа, жилава расте.
В стръковете  ѝ зелени
паяк мрежа си плете.

 

И душата се отпуска.
Водни капчици безспир
закачливо те ме пръскат
и потъвам в земен мир.

 

Седнах тук да си почина,
ех, чудесен малък рай!
Обещах си пак да мина
някой път към този край.

 

И за спомен си откъснах
малко клонче от върба.
Жал ми стана и го пуснах
да си плува във вода.

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лятна красива и прохладна тишина край върбите до реката. Толкова е истинско, че се потопих във водата и приседнах под върбата Нали мога да седна до теб
Предложения
: ??:??