Добре дошли във времето на новостите.
На хората нетърпеливи, дразнещо любезни,
където съпровод към миналото е потребен,
но този мост на път е да изчезне.
Добре дошли в света на прокълнатите,
на хората с мобилни телефони,
прителите са от Фейсбук - абонати
а разговорите са кратки, даже скромни.
Добре дошли в този свят изчерпан
от честност, уважение, мечти.
Дано се вслушваме в съветите
на нашите забравени предци.
© Виктория Тасева Всички права запазени