2.12.2009 г., 16:10 ч.

Добър вечер, господин Късмет 

  Поезия » Друга
1200 0 15

- Добър вечер, господин Късмет,

не ме поканихте на вашия банкет,

но чух, че бил голям купон

и всичко е било в бон тон.

Но нещо ми изглеждаш блед,

за Бога, господин Късмет,

седни, да пийнем по един карък

от моя омагьосан кръг.

 

- Омръзна ми да съм Късмет,

да ми е вечно всичкото  наред,

дори жена не смея да си помечтая,

веднага влюбва се във мене, зная.

Завиждам ти за скуката и чая,

да вържа двата края (без късмет) желая,

на всички се усмихвам и ръка подавам,

но бързо свикват с мен, забравят ме

и сам оставам.

А някога, преди да се родиш,

когато бродила е в чужди светове душата,

аз бях избран от Разум Висш

наред с Живота и Съдбата.

С Живота бяхме влюбени в Съдбата,

но тя увлече се по него сериозно,

заклех се, че ще им обърквам все нещата

и невъзможното го правих най-възможно.

 

- Не ми тежат житейските несгоди,

най-лесното не ми е по-вкуса -

живот ли е човек с късмет да ходи

и с празна на гърба мечта?

 

- Самотен съм и много уморен,

ако ми позволиш ще ти гостувам някой ден,

но, моля те, не ме забравяй ти,

когато сбъдна твоите мечти...

 

 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??