Дори когато яростно вали
и облаците черни ме затискат,
в очите им намръщени и зли
опитвам да намеря светла мисъл.
Дори когато подлият живот
ме сритва и подгъвам колената,
припомням си, че съм човек, не скот
и продължавам, куцайки нататък.
Дори когато много ми горчи
и вкиснати лимони ми поднасят,
откривам нежност в нечии очи,
усмихвам се и пия лимонада.
Дори когато точно под носа
затръшнат ми врата и ме отпратят,
с усмивка на уста ще се спася.
Усмивката е верен мой приятел!
© Nina Sarieva Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »