7.09.2012 г., 21:38 ч.

Другите (м)и аз 

  Поезия » Друга
739 1 3

 

Понякога съм малка като точка.

И мисля си тогава – ето аз

вървя една по моята пътечка,

отворила очите си за тях…

 

Невежество. А чувството признава

стотици паралелни светове,

в които аз съм просякът минаващ,

изгубеното плачещо дете.

 

И котето в крайпътната канавка,

убито от позната ми ръка,

захвърленото птиче на паважа,

намерило смъртта си в песента…

 

Тийнейджърът замаян съм отсреща,

напушен със най-яката трева.

Крадецът съм, белязан, куц, предрешен,

и лудата на пейката съм аз…

 

Понякога съм влюбено момиче,

сърцето ми задъхано тупти.

Момчето ù и то на мен прилича,

оставило в душите ни следи.

 

Света голям във себе си приемам

със чувството на страх и свобода.

Събирам широтата... И полека

се връщам пак във малкото си аз.

 

© Елена Желева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!!!
    Поздрав!
  • "Понякога съм малка като точка."

    Светът ни и вселените край него
    са всъщност многобройни малки точки
    нанизани,прилежно подредени
    в събития и най-различни образи...

    Навярно затова и си приличаме
    по образ и подобие на Бога-
    със ситни точки всеки миг бродирал
    и в него всички сме като във гоблен...

    Аплодисменти и от мен!
  • Харесах. Много. Браво,Елена!!!
Предложения
: ??:??