8.10.2024 г., 19:03 ч.

Дръвца за Мама 

  Поезия
78 2 1

ДРЪВЦА ЗА МАМА

 

... и понеже избягаха моите късни слънца,

и на юг се извихриха птиците в шеметен полет,

ще нацепя на мама – да има на зима, дръвца,

и – доде ги нацепя, ще мечтая за идната пролет,

ще пращят на огнището тежкият габър и клен,

и във скута на мама котарачето пак ще се радва,

 

и ще бъде един – подарен ми от Господа, ден,

и ще скърца във дънера моята лъскава брадва,

клечорляци – коджак, от корията ще довлека,

нека късото пламъче лизне и стиската слама.

То какво ли да иска сиромахът, освен топлинка? –

и в камината огън да свети в очите на мама.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??