Забулена в мистерия и тайнство
Женствеността е дързост, сила,
която черпим от сърцето.
Шаманство е.
Доверие във майката- природа
и хилядите поколения жени –
живели преди теб и „ в ползу рода“.
С` стихиите живели,
укротили зверовете
и сделки сключили със бесовете на духа…
А ти, Жена - пазителка на огъня бъди,
над него бди и го пази!
Помни!
Самата ти си творческа стихия.
Превръщаш къща в дом,
От нищото - яхния,
инстинкта майчин, грижа за дете…
Каквато карта и да дръпнеш
от житейското тесте, помни -
женствеността е щедрост,
изобилие за дом, градина,
каузи, съзидание,
Женствеността е дар,
а не усилие.
Пази я в себе си,
дори и с риска за страдание.
© Ирен Всички права запазени