Дъжд в очите
Припада слънцето залязващо...
Обагрено във кървавочервено... Колабира...
И пак небето е оловносиво, смазващо -
готово сълзите си неизплакани да заизлива...
Сълзи - като река! Мъчителни! Горещи!
Изплакват мъката набъбнала...
И сякаш искат с тях да върнат нещо,
което отдавна е изгубено и е отминало...
Безмълвна да оставам и да слушам как
безброй желания във мен пулсират...
И само споменът за туй, което е било - незнайно как
във спомените разпилени да събирам...
И като дъжд потичат по лицето ми
солени капки предани - от вътрешното ми небе...
Те идват, без да искат позволение!
И тях не може никой да ги спре!
Каквито и сълзи човека да спохождат -
дали от радост или пък от мъка...
Най-чисто проявление са, със което пак прохождаме!
Сгъстена светлина! Катарзис! И пречистващ дар от Бога!
Елена Найденова - Sun
Тук може да видите стиха ми, облечен в клип:
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-185819
© Елена Найденова Всички права запазени
солени капки предани - от вътрешното ми небе...