На моя духовен Учител
с дълбока признателност.
Дългият път към целта
не е толкова стръмен
и невъзможен,
щом през цялата вечност
неотлъчно до мен ще си ти.
И животът ми земен
не е така объркан и сложен,
щом пред трудности всякакви
с мен ще бъдеш и ти.
И смъртта, от която
до вчера треперех,
става преход естествен,
преход духовен,
щом и в този миг
до мен ще си ти.
И светът, вместо
мрачно тъжен и черен,
става трепетно радостен
и ефирен, и нежен,
щом завинаги във сърцето ми
подслонил си се ти.
© Татяна Борисова Всички права запазени