9.06.2021 г., 19:40 ч.

Едем за жаби 

  Поезия » Друга
204 3 5

Душата спи в гнездо на жълта овесарка
и под крилцето мъката ѝ свряна е
поле сънува, златно жито, слънце жарко,
но този дъжд студен, като закана е.
Ни помен от отава и косачи,
щурци едва скрибуцат  – мокри, слаби.
За този свят объркан птиче плаче,
превърнал се в Едем, ала за жаби.

 


 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??