Единайсет, но животът ми не стигна за дузина
Видях седмицата
в осмото око на паяка,
прекръстих се три пъти
и издъхнах само веднъж.
Отворих после двете си очи
и станах сива котка,
с четири красиви бели лапи.
Разсеях се във тях
и паднах от високо,
чак от петия етаж,
за да се събудя в шестия
от деветте си котешки живота.
И умрях отново,
този път от старост,
още преди да преброиш до десет.
Zimed
© Зимед Всички права запазени