ЕДНА Е ТЯ
Истината е една –
неслучайно е жена.
Често се облича Тя
в цветни рокли най-различни
и със стъпки непривични
обикаля по света.
Ала хората, пленени
от одеждите ѝ тленни,
не прозират същността
и делят се на ята.
Всяко ято претендира,
че едничко само то
знае всичко за всемира
и ответа на „Защо?“.
А Истината е една,
облечена в различна дреха,
за слепия е Тя злина,
а пък за зрящия – утеха;
за глупавия е тормоз,
за мъдрия – велик въпрос,
въпрос без отговор и смисъл,
за който никой не е писал.
А Истината е една –
с одежда нова или стара;
и нейде в нея е олтара
на ледената светлина.
В прекрасни рокли Тя се скрива,
ала без тях е по-красива.
© Раммадан Л.К. Всички права запазени