13.01.2021 г., 20:20 ч.  

Една усмивка имам, вместо риза 

  Поезия » Философска
436 4 15

 

Все падат ми се някакви такива
пътеки, с тръни, драки. Все издрана.
Все някого погледнала – накриво,
различните убиват ги – хуманно.

 

И няма синини, и няма рани,
Пилатите, измиват си ръцете,
венецът трънен– той е за избрани
и всяка капка кръв звезда е –свети.

 

А думите инат са, не умират,
душа крилата, в блатото не пада.
Различните не ги канонизират
и тук е, на земята им е ада.

 

Една усмивка имам, вместо риза 
и нея, ето вземайте... И нея.
Сърцето си отдавна го харизах,
на любовта. Напук ще оживея!

 

 

https://youtu.be/HPMkR7nHNQA

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??