25.06.2024 г., 20:56 ч.

Еньовденска жарава 

  Поезия
145 1 1

Водата стене, извор ме привлича. 

Звездите слезли са в родните поля. 
Мантия роса билките облича. 
Слънцето подклажда жарава сега. 

 

С китка здравец косата ще закича.
Здравето - пчеличка в тебе да жужи. 
Пречистващо  водата в капки срича,
дано самодива някъде мълчи. 

 

Ще стана сянка, рижава, лисича.
Ще ме погълне днес Еньовския ден.
Ютия като чук гореш се свлича.
На билките този ден е отреден.

 

Ще засияе Феникс от жарава. 
Здравето с билките при нас остава! 

 

24.06.24
 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

И камъните хвърлени небрежно
отскачаха. На сипей се родих,
планински ручей е душата, с нежност
прелива в обичливия ми стих.
Планѝнка съм, в сърцето кремък крия, ...
  192 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??