Водата стене, извор ме привлича.
Звездите слезли са в родните поля.
Мантия роса билките облича.
Слънцето подклажда жарава сега.
С китка здравец косата ще закича.
Здравето - пчеличка в тебе да жужи.
Пречистващо водата в капки срича,
дано самодива някъде мълчи.
Ще стана сянка, рижава, лисича.
Ще ме погълне днес Еньовския ден.
Ютия като чук гореш се свлича.
На билките този ден е отреден.
Ще засияе Феникс от жарава.
Здравето с билките при нас остава!
24.06.24
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados