ЕТЮД
Магията на детството
завръщат
скрежените черти
на февруари.
Излъчва
аромат на сигурност
домът.
Огънят му татко е разпалил.
Борината искри
и сипе топлота.
Разлива
пивко отлежало
старо вино…
А детството
недоверчиво ме оглежда.
Чудно е,
че точно днеска
в гротескния ми свят
се върна.
И ще прегърне
онази моя половина,
която зад измислени стени
тъй дълго крия…
Магията на детството
държа. Изчаквам…
А февруари тихомълком плаче.
© Таня Хаджидимитрова Всички права запазени