От февруарската виелица,
промъкваща се под палтото ми,
или от твоята отвлеченост
се вледенява тъй животът ми?
От ветрогоните-снежинковци
или от твоето мълчание?
От агнешката ми привързаност
с предъвкането на страдание?
Публикувано във:
Алманах Поезия 2021, Буквите, С., 272
© Павлина Гатева Всички права запазени
Силен!