4.09.2024 г., 8:00 ч.

Гара за двама 

  Поезия
50 1 0

                                    Ако имаше – гара за двама
                                    нейде там край заспалия град
                                    Щях със теб да играя на дама
                                    И да стана разбира се млад

                                    Щях да гоня по релсите слънцето
                                    Щях да тичам след всеки вагон
                                    И забравил къде се намирам
                                    щях да идвам при тебе на кон

                                    Ако имаше – гара за двама
                                    тук наблизо във Стария град
                                    Щях разбира се там да остана
                                    И да бъда завинаги млад

                                    Щях да слушам как пеят вагоните
                                    свойта песен във мекия здрач
                                    И подгонил с децата балоните
                                    щях да ходя със тебе на мач

                                    Ако имаше – гара за двама
                                    И разбира се малък площад
                                    Ако всичко не беше измама
                                    щях да върна стрелките назад

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??