с коси-усойници
разпуснати по раменете
и роклята
захвърлена небрежно
върху стола
пред писалището
пристъпва тя
и пред вида
на вечната ѝ младост
коленичи Адът
по следите ѝ
разлива се пустиня
и костите си
не един щастливец
е заровил тук
не съществува
смъртен мъж
веднъж
плътта ѝ вкусил
и непоискал
да загине
© Александър Всички права запазени