ГРЪМ
Светкавица в мрака потъна,
небето отворено зее.
Отдолу трева ни препъна,
поиска да легнем на нея.
В зениците искри проблясват,
замеряни с гръм - светлина!
И води ни пътека тясна -
незнайно във коя страна.
Устни страхливо се сливат,
отпили кипящата страст.
Притихнали. Тайно щастливи -
ние слушаме гръмотевичен глас.
© Мимо Николов Всички права запазени