13.04.2012 г., 10:39 ч.

Хайде, Джак! 

  Поезия » Друга
501 0 2

ако си чакал

че ще ти се обяснявам в любав

ей така

докато си пием кафето

небрежно разбърквайки

захарта и сметаната

докато преглъщам

ако си мислел

че събирам кураж да ти кажа

как ми е хубаво

да слушам

как важно ми обясняваш

за великите планове

във неясното бъдеще

ако си откривал

в очите ми възхищение

към лиричната си душа

нищо такова няма да се получи

между нас

ще изпия кафето и ще си тръгна

завинаги

слез от клоните на граховото стебло

към небето си

моля те

и ме мятай на гръб

и потегляй обратно

нагоре 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сила на духа.Хубав стих.Поздравления.
  • Така, де, само за слушатели ни имат... да цъкаме като часовници в еуфорично възхищение
    Юначетата нещо спряха да подават ръка, да не говорим за рамо... а гръб - мисия невъзможна.
    Светли празници!
Предложения
: ??:??