Залезът бе кървавочервен
с цвят на отлежало вино.
Хванал с пръсти светлината в плен,
замираше тихо, спокойно и мирно.
Аз гледах неговите цветни нишки,
преливащи със тъмносиньото небе.
Опитвах се да ги пресъздада на листа.
Имах и боички, и талант в ръце.
Но на парче хартия, трудно бе със четка
тичащите из простора цветове да образувам.
Не бих могъл аз залеза да хвана в клетка,
за да мога да го нарисувам.
© Бисерка Тодорова Всички права запазени
с цвят на отлежало вино." - красив образ на залеза!