Блъснах се във тъмната измама,
тухлите шептяха да мълча.
В процепа надигна светлината
хиляди прашинки по лъча.
Радвах се, че виждам нещо ярко,
бляскаво сред много мрак и страх.
Никак не очаквах да попречи
ситният невзрачен сивкав прах.
Кихнах...
Вече знам.
© Маргарита Всички права запазени