Душата ми е храм
с белосани стени и камен под;
високите прозорци пускат светлина.
Душата ми е твоят вечен дом,
във който те очаквам аз.
Душата ми немей, душата ми ехти
от разлюляна тишина
и сенките измамно ми тежат.
Душата ме боли, душата ми гори;
защото и до днес не вярвам,
че я има вечността.
© Павлина Гатева Всички права запазени