В косите светли ледени цветя,
в очите тъмни снежинки бели
и топят се, и се стичат по гръдта
като бисери по кожата й заблестени.
Полазват тръпки по нозете боси,
поглъща я цяла тишината студена
и бавно по вените отрова се носи,
по ръцете изтръпва кръв вледенена.
Молят се тихо ангели в душата,
но не за прошка, а - избавление,
алкохолен дъх събужда сетивата,
последна глътка изкушение.
Затихва неусетно шепотът на тъмнината,
бие сърцето с ритъм на балада,
едно момиче пее със луната
и чака свойта утешителна награда.
© Деница Всички права запазени