Ангелска заря и после цвете,
и копнеж, отронен от пръстите на пролетта,
аз се рея тихо и долавям шепота на ветровете,
и долавям как докосва ме ангелска ръка.
Нюанс на съзерцание, откъснат от зората,
ме гали деликатно, нежно със свойте крила.
Да, аз ще бъда и ще дишам аромата на дъгата.
Да! Аз аз ще дишам съкровено твоята светлина.
Гори в небето ти, моя малка, бяла птицо!
Намери духа ми с песен в скрижалените небеса,
отнеси си ме във Всемира по спиралените жици,
моля те! Спаси ме! В твоята тишина...
Елмазени простори подгонват пак душата
в огнен пъклен танц с демонски искри.
Моля те! Спаси ме! Пречисти ме със зарята
на твойте... на твойте перлени очи.
Лебеди танцуват кротко в небесата
и поглеждам аз нагоре - облик от кристал.
И изгряваш ти спокойно в пазвите на красотата.
Да, заспивам аз, спасен под твоя ангелски воал.
© Иван Пенев Всички права запазени