Изтънява отвътре...
Безтегловни полета във Диска среднощен...
Ускорява в зора огрубял Маховик.
И започва спектакълът „Още и още...”
с доброволец в играта Актьор многолик.
Изтънява отвътре... Материя плиска...
Уморен е Актьорът, до смърт ожаднял.
И в зори се завръща, отскочил до Диска,
аромат да отлее в кристален бокал.
© Николай Начев Всички права запазени