Подпрян на две копрали заник-
денят се срутва плавно,
в неудържим каданс изтлява.
Времето променя цветовете.
Кой би могъл да го възпре?
Кой би го задържал за миг?
Нощта разлива тайнствена синилка
и въпросите ревниво пие.
© Стойчо Станев Всички права запазени
Макар и със закъснение, приемете моите приятелски поздрави!