10.08.2011 г., 9:55 ч.

Жега 

  Поезия » Друга
565 0 0

Вървя из пътеки трънливи

и нещо изгубено търся,

от двете страни обгръщат ме ниви,

напомнящи лятната суша.

 

Вървя из пътеки,

забравили що е вода.

Вървя. Атакува ме жега,

безпомощна съм и сама.

 

Ходя из умираща трева

с цвят на пирони ръждиви,

стъпвам по сламена земя

с растителност унила.

 

Скитам без посока,

изгубила своя път,

слънцето пече жестоко,

търся сенчест кът.

 

Но житните класове

превзеха моя хоризонт,

а огнените бесове

жадуват мор.

 

На кръстопът съм,

с пресъхнали уста,

в умиращ сън

жадувам сянка и вода.

 

Вървя едва,

вървя, но къде отивам?

Какво търся забравих

и не ми останаха сили.

© Богдана Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??