Живей активно, спортувай
и куп болести ще избегнеш.
Повече никога не се срамувай,
в огледалото щом се погледнеш!
Прави го с желание, със воля,
душата си влагай в това.
Вслушвай се в успелите хора
и ще постигнеш големи неща!
Защото спортът е здраве,
от човека той прави машина.
Колкото по-силни ставаме,
толкова повече радост ще има!
Защото спортът изгражда
туй, което се най-трудно гради.
Човек в Аполон се преражда
с цената на пот, кръв и сълзи!
Живей активно, спортувай,
за лошите неща бъди заслепен.
Мечтай прогресивно, бленувай,
ще станеш велик някой ден!
© Владимир Ганчев Всички права запазени