5.10.2005 г., 19:31 ч.

ЖИВОТОМАНИ 

  Поезия
870 0 2

 

        ЖИВОТОМАНИ

Животът си върви в познати рамки –

Разсъмване, досада, после мрак,

но вкопчени,като удавници за сламки

във стремето му, жизнени сме пак.

 

И жадно черната горчилка пием.

Прилича на изстинало кафе,

на смъртоносна дяволска яхния,

наричана за кратко – битие.

 

Нижат се дните еднакви и празни,

настръхнали, сиви и зли.

Нерви опъваме; всичко ни дразни,

но пак сме с Живота на “ти”.

 

Черпим от него своята доза –

като мехлем е за рани.

Всички сме болни, с една диагноза –

обречени на смърт животомани.

1998 г.

Добрич

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??