Как искам само искрица
от твоята истина безкрайна
да зърна
и да притихна
пред нейното величие и простота.
Как искам за миг поне
на всички страхове гръб да обърна
и да виждам единствено
твоята вълнуваща красота.
Как искам с ума и сърцето
истината за света да прегърна
и да кажа завинаги сбогом
на непрестанния ужас от смъртта.
Как искам цялата моя същност
при Теб да се върне,
но все още ми липсва куражът
да живея единствено и само
заради това.
© Татяна Борисова Всички права запазени