16.08.2015 г., 22:32 ч.

Какво четат силните жени? 

  Поезия » Друга
546 0 3

Между тези четири стени

се питам ден и нощ

сърцето ти за мен дали скърби.

И пак играя си с косата,

отгръщам лист по лист

на книга непозната

за живота на един садист.

Отказах се отдавна да чета

стихове, истории омайни

за чудната страна на любовта,

за емоции цветни и незнайни.

Нали ти обещах да бъда СИЛНАТА жена

без сълзи и лични драми.

И това ще ти спестя,

заедно със глупостта ми.

Редове поглъщам жадно –

пропити с аромата на кафе,

за поредното убийство безпощадно

в едно хотелско фоайе.

Краят историята заключва

в моята прекрасна етажерка,

разследването уж приключва

едва при последната проверка.

И отново търсят двете ми ръце –

онези две неразтворени корици.

За да ти разкажа, силната жена какво чете,

а именно -  за кръв и черни птици.

© Радост Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??