В началото Човек се казвал Канибал
закусвал и себеподобни ял
след туй внезапно помъдрял
и заупокой за жертвите запял.
Измислил колелото и кладата пламтяща
жертвите с дима на Господ да ги праща
в потайна доба отрова и кинжал
в Човека канибала се радвал като Звяр
Днес Канибалът Душите ни изяжда
първо с думите отровни в примката ги хваща
после с помията словесна плътно ни залива
и бавно, бавно Душите ни изпива.
Варна, 2016
април, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени