Когато нещо си отива,
обикновено с гръм и трясък,
сред облаците прахоляк
съзираш счупени парчета,
пирони,
вестници,
боклуци,
стъкла,
парцали и спринцовки...
Когато нещо си отива,
светът е сив от мръсотия
и в слягащата пепел виждаш
едва-едва да се подава
парче месо
между отломките.
© Павлина Гатева Всички права запазени