Цари тишина. Като във църква.
Сякаш поп изчита опело.
Никой не се движи, не мърда,
ако трепне въздуха, чупи се стъкло.
Изведнъж се чува гръм.
Пороен дъжд от нейде се излива.
Разбуди се дете, коли навън
загасват, нейде клаксон свирва.
Хора разминават се. Объркан вид
и паника променя им лицата,
а котарак със мокра козина превит
се крие измъчен сред тълпата.
Ще нощува подритнат от света,
надявайки се бурята да отмине,
муцунка ще покаже сутринта,
но днес е сам и може да настине...
© Виктория Тасева Всички права запазени