Аз съм само семедател,
разточителен с нагона.
Ставам част от Кръговрата
в благодатното ти лоно.
Твоят символ е Надежда;
Храм утробата - на бог,
доверил да пазиш там, отглеждаш
скъпоценен къс живот.
Причина си да те копнея,
без мисъл за вина да пия грях...
За миговете чувствена феерия,
не стига скромното „Благодаря!”.
Стихия си и Непребродна Нежност...
Зная всички твои имена.
Несъмнено, първенство отреждам
на Чудо и Явление-жена.
Честит празник, дами!
© Людмил Нешев Всички права запазени
Привет, Капка! Другото стихо ти се стори малко длъчко, но тук, сякаш е изпълнено според твоите предпочитания. Чиста случайност. Третирам бездънна тема и самото заглавие е вид извинение за нейното "претупване". Благодаря и за това твое отбелязване!