Наистина съм трудна за разбиране.
Понякога съм груба, безпардонна.
Понякога достойна за презиране.
А друг път - нежна, мила и гальовна.
Да! Върша лудории безпорядъчни.
Младежкият ми дух на висота е!
Но имаш ли търпение е достатъчно,
в релси влизам, ставам и потайна.
Аз твърдо убедена в правотата си
с рога напред се хвърлям във живота!
Не съм богиня, нося недостатъци,
но мога да разбирам чужда болка!
Такава съм - различна, непринудена!
Какво пък? Знам, че няма съвършени!
Затуй не ме съдете и упреквайте,
че рядкост са жените като мене!
© Виктория Тасева Всички права запазени